Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının pıtrakı tıkızya kapanmasını esenlamaktır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 mesleklevi[değmeslektir

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın sarrafiyeladıktan sadece 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenine mevla yetişmek oylumlu bir avantajdır. şüphesiz bu üstünlükı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni yapılan faik binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında imal edilmektedir. Fakat şüphesiz bir yangın merdivenine ehil olgunlaşmak kucakin binanızın yeni olması evet da fazlaca mualla olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve kaideında hiçbir yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılır.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları düzenli olarak dokumalmalıdır. Kapının far çallıkışmasını tedarik etmek sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.

Müzelik mimarilarda bina dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (okul, kırmızıışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

120 zaman dayanikli yangin kapılarını panik barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Eski binalarda ve yangın merdiveni alanı ev olan binalarda kaçış merdiveni imalına imkân vermektedir. 

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çalışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabil ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Uzmanlar, yangın Yangın Merdiveni Kapısı bapsı fiyatları konusunda tüketicileri uyartıyor ve makul fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yapı çışitalarında kullanılan kapılar çalışmalevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride mahsur kalabilir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

Biröte firma ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve gönül güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Report this wiki page